ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти посадових осіб Слідчого комітету РФ

Дії СК РФ спрямовані на сприяння терористам "ДНР" і "ЛНР" та перешкоджання виконанню своїх обов'язків представниками держорганів

ГПУ порушила справу проти посадових осіб Слідчого комітету РФ
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України почала кримінальне провадження стосовно посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації щодо вчинення ними злочинів, передбачених ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) КК України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Як було встановлено, в травні-червні 2014 року в структурі Центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як видно з офіційного сайту установи, притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито скоєні ними злочини щодо мирних громадян", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначається, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно української льотчиці Надії Савченко за фактом нібито пособництва у вбивстві журналістів телеканалу "Росія".

"Також СК РФ розслідує кримінальну справу щодо невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України та активістів громадської організації "Правий сектор" за нібито скоєні ними обстріли міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших територій Донецької та Луганської областей, вбивства мирних громадян", - додали в ГПУ.

У прес-службі підкреслили, що таким чином, шляхом організації безпідставного кримінального переслідування, здійснюється незаконне втручання в діяльність правоохоронних органів України, Збройних сил України.

"У зв'язку з цим можна констатувати, що створення в структурі СК РФ управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, а також порушення зазначених та інших кримінальних справ посадовими особами СК РФ спрямоване на сприяння терористичним організаціям "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" в їхній злочинній діяльності, перешкоджанні виконанню своїх обов'язків представникам державних органів та громадським діячам", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, вчинення зазначених кримінальних правопорушень зазіхає на інтереси держави, її суверенітет і територіальну цілісність, які перебувають під охороною міжнародних договорів і законів України.

Нагадаємо, сьогодні Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо "геноциду російськомовного населення на південному сході України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram