ГоловнаПолітика

Депутати-регіонали Луганської облради втекли з області, - Москаль

Новий губернатор області розповів про проблеми в регіоні

Депутати-регіонали Луганської облради втекли з області, - Москаль
Фото: Макс Левин

Новий голова Луганської обласної адміністрації Геннадій Москаль заявив про непрацездатність Луганської обласної ради. За словами Москаля, облрада не може працювати через втечу більшості депутатів, інформує "Ліга".

"Основна проблема - це відсутність обласної ради. Де-юре вона є, де-факто її немає - майже всі депутати були членами Партії регіонів. Зібрати її неможливо, всі утекли - хто за кордон, хто ще кудись. Зараз шукаємо адекватних депутатів, хочемо зібрати хоча б 50%", - сказав Москаль.

Губернатор зазначив, що готового рішення проблеми у нього немає. Він має намір радитися з юристами і народним депутатом, головою комітету з питань місцевого самоврядування Давидом Жванією. Москаль не хоче розпускати облраду, оскільки проведення перевиборів до нового року малоймовірне.

Москаль також зазначив, що має намір замінити багатьох місцевих чиновників. "Є люди, які покидали районні адміністрації, і ми не знаємо, де вони перебувають, на зв'язок не виходять. Є адміністрації райцентрів, які знаходяться на нашій території, але фактично підконтрольні "ЛНР", - сказав Москаль.

Нагадаємо, Геннадія Москаля призначили на посаду губернатора Луганської області 18 вересня. Він уже заявив, що перенесе обласну адміністрацію з Луганська в Сєвєродонецьк і відвідає всі підконтрольні Україні райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram