ГоловнаПолітика

Турчинов: оборона Маріуполя - одне зі стратегічних завдань

Спікер відвідав місто

Турчинов: оборона Маріуполя - одне зі стратегічних завдань
Фото: Макс Левин

Маріуполь був, є і буде українським містом, яке не входить і не входитиме у 30-кілометрову зону безпеки на Донбасі.

Про це сьогодні заявив під час візиту до Маріуполя голова Верховної Ради України, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов під час огляду укріпрайонів міста.

"Маріуполь буде працювати як звичайне українське місто і ніколи не буде під контролем ні терористів, ні сепаратистів, ні російських військових", - сказав Турчинов.

При цьому спікер оглянув лінію оборони в Маріуполі і провів нараду з керівництвом військових підрозділів та Національної гвардії з організації оборони міста, проведення протидиверсійної роботи та вжиття заходів щодо гарантування безпеки мирних громадян.

"На превеликий жаль, усі домовленості про перемир'я не дотримуються, - сказав він. - Ці передові рубежі знаходяться під обстрілом "Смерчів" і "Градів".

У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості якнайшвидшого створення "потужних рубежів оборони", що дозволить забезпечити дієвий захист нашої країни.

Турчинов заявив, що для України Маріуполь є "стратегічним містом", оскільки він "відкриває шлях на південь України, шлях до Криму".

"Саме тому оборона Маріуполя для нас є одним із найважливіших стратегічних завдань, які сьогодні вирішують Національна гвардія і Збройні сили України, - зазначив він. - Сьогодні вибудовується лінія активної оборони Маріуполя, яка повинна не тільки зупинити підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини Збройних сил Російської Федерації".

"Саме над виконанням цього завдання працюють наші військові", - додав спікер.

При цьому Турчинов повідомив, що має намір звернутися до уряду з проханням надати "потужну технічну допомогу" для спорудження лінії оборони, через яку не зможе прорватися жоден танк, жоден БТР і жодна частина агресора".

Він підкреслив, що час, який дає нам перемир'я, має бути використано для посилення обороноздатності України, оскільки "для Росії мирний формат є неприйнятним, і вона робитиме все, щоб зірвати мир і відновити бойові дії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram