ГоловнаПолітика

Канада ввела санкції проти ВАТ "Сбербанк России" і керівників армії

До списку також потрапили п'ять підприємств російського оборонного комплексу

Канада ввела санкції проти ВАТ "Сбербанк России" і керівників армії
Фото: nk.org.ua

Канада ввела санкції проти відкритого акціонерного товариства "Сбербанк России", 5 підприємств оборонного комплексу і 4 керівників Збройних сил Росії через ситуацію в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Джон Берд, повідомляє прес-служба МЗС Канади.

"Незважаючи на зусилля Президента Петра Порошенка з припинення насильства у східній Україні, режим Путіна продовжує військову агресію. Наприклад, сьогодні ми бачили повідомлення, що Президент Путін наказав збільшити кількість військ у Криму, і ми не бачили доказів прогресу після наших закликів до режиму Путіна припинити підтримку збройним бойовикам, що розпалюють насильство", - сказано у повідомленні.

Канада продовжуватиме підтримувати український народ у боротьбі за мир і свободу проти агресії.

Санкції введено проти генерала армії, заступника міністра оборони Російської Федерації Дмитра Булгакова, заступника міністра оборони РФ - керівника апарату Юрія Садовенка, першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил РФ Миколи Богдановського, а також головнокомандувача сухопутними військами РФ Олега Салюкова.

Також Канада ввела санкції проти відкритого акціонерного товариства "Долгопрудненське науково-виробниче підприємство", "Машинобудівного заводу імені М. І. Калініна", "Митищинського машинобудівного заводу", "Науково-дослідного інституту приладобудування імені В. В. Тихомирова", "Морського науково дослідного інституту радіоелектроніки "Альтаїр".

Нагадаємо, у серпні Канада розширила список санкцій щодо Росії. До переліку входять 19 фізичних осіб та 22 організації, зокрема банківські структури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram