ГоловнаПолітика

Аваков озвучив розбіжності з "Батьківщиною"

Список партії повинен був очолити Яценюк, вважає міністр

 Аваков озвучив розбіжності з "Батьківщиною"

Міністр внутрішніх справ, екс-нардеп Арсен Аваков підтвердив, що не братиме участі в парламентських виборах разом з партією "Батьківщина".

У своєму "Фейсбуці" він повідомив, що, окрім нього, партію мають намір залишити Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Людмила Денисова, Павло Петренко, Лілія Гриневич, Валерій Головко, Костянтин Матейченко, Сергій Пашинський, Андрій Парубій, Андрій Пишний, Максим Бурбак, Михайло Хміль, Михайло Апостол, Леонід Ємець, Валерій Лунченко.

За словами Авакова, ці люди пропонували "Батьківщині" підписати з іншими "демократичними, майданівськими і патріотичними силами" угоду про принципи та цілі формування нової коаліції в парламенті, провести злиття з партіями "За Україну!", Європейською партією і низкою інших.

"У рамках цього пропонувалося, щоб список об'єднаної "Батьківщини" на виборах очолив наш кандидат на посаду прем'єр-міністра Арсеній Яценюк. При тому, що лідером партії, звичайно, залишалася б Юлія Тимошенко. Цю ідею, до речі, вперше висунула самою Юлією Володимирівною - і висувати на прем'єрство Арсенія, і пропонувати йому перше місце в списку", - зазначив Аваков.

Однак партія відмовилася від такого формату участі у виборах.

Нагадаємо, партія "Батьківщина" вирішила не включати Арсенія Яценюка до виборчого списку на дострокових виборах до парламенту. При цьому політрада "Батьківщини" вирішила, що партія підтримає Яценюка на посаду наступного голови Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram