ГоловнаПолітика

Порошенко наказав мобілізувати тільки тих, хто має військові спеціальності (оновлено)

Президент пообіцяв ротацію силовикам у зоні АТО

Порошенко наказав мобілізувати тільки тих, хто має військові спеціальності (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко вніс корективи в мобілізацію для підвищення якісного рівня військових фахівців.

Спочатку прес-служба Порошенка повідомляла, що тепер до складу Збройних сил України призиватимуть тільки кадрових офіцерів. Проте пізніше повідомлення було відкориговано - слова щодо кадрових офіцерів забрали.

"Будуть призивати тих, хто має військові спеціальності: спецпризначенців, артилеристів та інших військових фахівців", - зазначив Президент.

Порошенко наголосив на необхідності підвищення якісного рівня військових фахівців, які мобілізуються до складу Збройних сил. "Сьогодні ми повинні замінити підрозділи Збройних сил України та Національної гвардії якіснішим складом мобілізованих військових. Це сприятиме швидшому досягненню миру в Україні", - сказав він.

Президент зазначив, що третя хвиля мобілізації дозволить здійснити ротацію військових підрозділів, які знаходяться в зоні АТО. Найближчим часом сили антитерористичної операції поповняться трьома бригадами, дві з яких у складі Збройних сил України, одна - Національної гвардії. "Це дозволить відновити боєздатність і дати можливість бійцям відпочити", - сказав президент.

Нагадаємо, 22 липня в Україні оголосили третю хвилю часткової мобілізації до Збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram