ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає від Порошенка внести в Раду Угоду про асоціацію з ЄС до перемовин із Путіним

Президент запевнив депутатів, що Угоду про асоціацію внесуть на розгляд Ради у вересні

"Батьківщина" вимагає від Порошенка внести в Раду Угоду про асоціацію з ЄС до перемовин із Путіним
Архив
Фото: Артем Атаманюк

Адміністрація президента заявляє про узгодження з депутатами фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді дій з реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це сказав журналістам заступник глави Адміністрації Валерій Чалий.

Чалий зазначив, що президент запевнив депутатів, що Угоду про асоціацію внесуть на розгляд Ради у вересні.

"Парламентарі запевнили, що вони зі свого боку зроблять все можливе для того, щоб це відбулося ефективно. Крім того, ми передали проект національної програми імплементації угоди та домовилися вже зараз безпосередньо співпрацювати з депутатами над підготовкою конкретних заходів щодо реалізації Угоди про асоціацію", - сказав Чалий.

Він додав, що Порошенко і депутати домовилися співпрацювати на всіх конкретних стадіях розробки дорожньої карти для мирного врегулювання ситуації на сході країни.

Заступник голови висловив думку, що у депутатів є розуміння того, що питання європейської інтеграції не може бути темою для спекуляцій в період виборчої кампанії до парламенту.

Також він повідомив, що президент дав доручення Адміністрації постійно підтримувати контакт із профільними комітетами Ради для співпраці зі врегулювання всіх нюансів євроінтеграції країни.

Голова комітету Ради з європейської інтеграції, депутат від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря повідомив, що фракція представила Порошенку свою позицію щодо ратифікації.

За його словами, фракція "Батьківщина" виступає за те, щоб Порошенко невідкладно вніс законопроект про ратифікацію Угоди в парламент, щоб Рада на початку вересня вже ухвалила його.

Немиря нагадав, що Росія однією зі своїх стратегічних цілей вважає недопущення ратифікації Угоди про асоціацію України.

"Ми відверто сказали президенту, що це б посилило переговорну позицію України", - сказав Немиря, прокоментувавши візит Порошенка до Мінська (Білорусь) для участі у зустрічі з обговорення імплементації Угоди про асоціацію з країнами Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан ).

Разом з тим він вважає, що необхідно узгодити з Порошенком дату ратифікації, щоб це було спільною позицією.

Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявляв, що якщо Угоду про асоціацію з Європейським союзом ратифікувати зараз

, Україна втратить вигоду від преференційного режиму торгівлі з ЄС, який діє до 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram