ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає зустрічі з Порошенком

Фракція наполягає на ратифікації УА з Євросоюзом

"Батьківщина" вимагає зустрічі з Порошенком
Фото: http://batkivshchyna.com.ua

Фракція "Батьківщина" наполягає на зустрічі з президентом Петром Порошенком щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це йдеться у зверненні фракції до президента.

"З незрозумілих для всього українського народу та громадянського суспільства причин, текст відповідної Угоди з ЄС досі не надійшов для ратифікації до Верховної Ради України. І це попри те, що уряд уже провів всю необхідну роботу і текст Угоди технічно готовий до ратифікації в будь-який момент", - йдеться в документі.

У фракції переконані, що подальше затягування ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС завдає значної шкоди українській державі та становить серйозну загрозу її національній безпеці.

"Ми вважаємо, що нератифікація Угоди - є реалізацією ворожого плану Путіна стосовно України", - зазначено у зверненні.

Фракція звертається до президента з проханням в найкоротші терміни внести Угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію до Верховної Ради, а також визначити найближчим часом і дату, коли Порошенко зможе прийняти делегацію "Батьківщини" для обговорення цього питання.

Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявляв, що якщо Угоду про асоціацію з Європейським Союзом ратифікують зараз, Україна втратить вигоди від преференційного режиму торгівлі з ЄС, який діє до 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram