ГоловнаПолітика

У РНБО радять жителям покинути Донецьк і Луганськ

Серед бойовиків спостерігається розпорошеність і паніка

У РНБО радять жителям покинути Донецьк і Луганськ
Донецк (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Антитерористичну операцію не припинятимуть, мирним жителям краще покинути Донецьк і Луганськ. Про це повідомив на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"АТО триватиме. Для мирних жителів бажано покинути міста Донецьк і Луганськ - їх от-от звільнять", - сказав Лисенко.

Він також нагадав, що кожне місто має гуманітарні коридори, через які можна покинути небезпечну зону.

За словами Лисенка, темпи наступу слід зберегти, щоб не дати бойовикам можливості перегрупуватися і доставити з Росії нову техніку й озброєння.

Крім того, у середовищі бойовиків спостерігають розпорошеність і паніку. "Багато хто дзвонить і пропонує свої послуги - інформацію про розташування штабів бойовиків, складів військової техніки, позицій і т.д.", - сказав він.

Лисенко розповів, що закони чинні на всій території України і всім, хто був причетним до злочинів, але пішов на співпрацю, цей факт зараховується і вину пом'якшує. "Люди житимуть, їм нададуть можливість відповісти перед законом, але з пом'якшувальними обставинами", - сказав він.

Нагадаємо, близько 76 тис. жителів Донецької і Луганської областей виїхали із зони проведення антитерористичної операції в інші регіони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram