ГоловнаПолітика

Гуманітарна допомога з Росії перетне кордон у Харківській області, - Кучма

Колону з вантажем допомоги мали б супроводжувати представники ОБСЄ

Гуманітарна допомога з Росії перетне кордон у Харківській області, - Кучма
Кучма
Фото: Макс Левин

Гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області. Про це повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" у вівторок, 12 серпня, другий президент України Леонід Кучма.

"На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено", - сказав він.

За словами Кучми, "допомога буде здійснюватися під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колона - супроводжуватися представниками ОБСЄ".

Засідання контактної групи в понеділок пройшло у форматі відеомоста, в ньому взяли участь представники "ДНР", тоді як "ЛНР" на засіданні представлена не була. "Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги", - зазначив екс-президент.

Він також зазначив, що в Луганськ доправлять не тільки російські вантажі, а й "допомогу України, ЄС і США".

"Дуже важливий розподіл цієї допомоги - перш за все, її повинні отримати лікарні, дитячі сади, інтернати, інші потребуючі. Жодного грама не повинні отримати бойовики", - наголосив Кучма, зазначивши, що розподілятимуть допомогу представники МКЧХ.

Нагадаємо, автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила у вівторок з підмосковного Наро-Фомінська до південно-західного кордону Росії. В адміністрації Московської області повідомили, що "автоколона доправить жителям Східної України близько двох тисяч тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області".

Гуманітарну допомогу доправлять 280 "КамАЗів". Серед відправлених вантажів - продовольство, зокрема 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна та ліків, 12 тис. спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

Влада Ростовської області заявила, що автоколона з Підмосков'я прибуде в Ростовську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram