ГоловнаПолітика

Бойовики не дають згоди на гуманітарний коридор із Луганська (оновлено)

Коридор мав пройти через Металіст на Щастя

Бойовики не дають згоди на гуманітарний коридор із Луганська (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичної організації "Луганська народна республіка" відмовляються надати гуманітарний коридор на вихід із Луганська.

"На жаль, поки що так звана "ЛНР" не дала згоди на гуманітарний коридор. З нашого боку всі готові", - написала в.о. голови Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна у "Фейсбуці".

Спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що бойовики заблокували залізницю в Луганську, не дозволяючи мирним жителям покинути місто.

"Про гуманітарні коридори вони взагалі не говорять. Якщо раніше нам удавалося навіть організовувати додаткові поїзди до Луганська і звідти до Києва, то зараз вони повністю перекрили залізницю, жоден поїзд не може рушити, хоча люди хочуть залишити місто", - сказав він на брифінгу, повідомляє

"Інтерфакс-Україна".

За словами Лисенка

, є інформація, що бойовики використовують дітей як живий щит і не дають можливості жителям залишити міста.

"Наприклад, у Луганську бойовики повністю заблокували вихід із міста і контролюють, щоб жодна машина не вивезла жителів. Тобто ситуація там дуже серйозна", - сказав він.

У понеділок прес-служба Луганської облдержадміністрації повідомила, що з вівторка буде відкрито коридор з Луганська для виїзду мирних жителів через Металіст на Щастя. Пункти збору мали організувати на блокпостах 3001 і 1203.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram