ГоловнаПолітика

Бойовики за час АТО звільнили 22 засуджених на Донбасі, - ДПтС

У відомстві кажуть, що бойовики прикриваються засудженими

Бойовики за час АТО звільнили 22 засуджених на Донбасі, - ДПтС
Фото: http://slavyanoserbsk.com

У зоні проведення АТО було скоєно 21 напад на виправні установи, в результаті яких звільнено 22 засуджених.

Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, передає РБК-Україна.

"З 7 травня по 26 липня в Донецькій області було 15 нападів на управління та установи, в Луганській області - 6 нападів... Були випадки, коли бойовики заволодівали невеликою кількістю зброї", - розповів Старенький.

При цьому, за інформацією ДПтС, усього внаслідок цих нападів звільнено 22 засуджених: по 11 у Луганській і Донецькій областях.

За словами Старенького, бойовики прикриваються ув'язненими, встановлюючи блокпости безпосередньо поблизу виправних установ.

"Свої блокпости вони розміщують безпосередньо  поблизу установ виконання покарань. Неважливо, це жіноча колонія чи це заклад, в якому міститься близько 1 тисячі засуджених. Це робиться з розрахунку на те, щоб прикрити себе цією установою на випадок атаки на блокпост. Страждають люди, які не можуть ні взяти зброю в руки, ні висловити своє незадоволення будь-кому", - заявив Старенький.

За його словами, під час одного з обстрілів блокпоста бойовиків снаряди почали потрапляти в 57-ту колонію, внаслідок чого загинуло 2 засуджених, 2 отримали серйозні травми. Також було травмовано чергового офіцера.

"Під час цього обстрілу була спроба втечі засуджених. Засуджених повернули. Коли почали розбиратися, в чому справа, з'ясувалося, що засуджені просто намагалися втекти від снарядів, що падали на територію колонії", - заявив керівник ДПтС.

Нагадаємо, раніше неодноразово повідомлялося про те, що бойовики звільняли ув’язнених на Донбасі, але згодом цю інформацію в колоніях спростовували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram