ГоловнаПолітика

Негайна ратифікація УА обернеться збитками, - Чалий

Чиновник пропонує користуватися вигодами преференційного режиму з ЄС

Негайна ратифікація УА обернеться збитками, - Чалий
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що якщо Угоду про асоціацію з Європейським Союзом ратифікують зараз, Україна втратить близько 560 млн гривень.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна" ввечері 23 липня, повідомляє "РБК-Україна".

"У нас сьогодні чинний преференційний режим із ЄС, коли ЄС відкрив до 1 листопада "ворота" для нашого експорту. Якщо ми сьогодні, просто цього тижня ратифікуємо угоду, ми втрачаємо фактично два місяці і 560 млн грн. Якщо ми ратифікуємо угоду у вересні, то ми нічого не втрачаємо, а переходимо в нормальному режимі на подальшу роботу", - заявив Чалий.

При цьому заступник голови АПУ додав, що Президент України Петро Порошенко готовий ратифікувати угоду максимально оперативно.

"Президент готовий це зробити максимально швидко. Але я як його зовнішньополітичний радник буду показувати йому всі аргументи і показувати, що ми можемо використовувати додаткові можливості для України. Що таке 500 млн грн? Це 100 тис. бронежилетів п'ятого рівня захисту, це 1500 тепловізорів. І це необхідно враховувати. Але ще раз наголошую, сам Президент готовий це зробити якнайшвидше", - заявив Чалий.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації президента заявляли, що процес підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбувається згідно з процедурою.

Фракція "Батьківщина" наполягає на негайній ратифікації УА з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram