ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила підозру силовикам, причетним до арештів активістів Майдану

Зараз вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу

ГПУ оголосила підозру силовикам, причетним до арештів активістів Майдану
Арестованный во время Майдана активист Николай Пасечник
Фото: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

Генпрокуратура сьогодні оголосила підозру кільком чиновникам силових структур, причетним до скоєння злочинів під час акцій протесту на Майдані, а також за незаконні арешти та притягнення до кримінальної відповідальності активістів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Йдеться про слідчі органи Головного управління МВС України в м. Києві, прокурорів міської та районної прокуратур міста Києва, а також суддів районного суду столиці. Зараз вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

"Генеральний прокурор України Віталій Ярема неодноразово підкреслював, що розслідування злочинів, скоєних під час мирних акцій протесту на Майдані, є першорядним завданням органів прокуратури. Відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень Генеральна прокуратура ще в лютому цього року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 371, 372, 375, 366 КК України", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, ще у квітні Генеральна прокуратура встановила численні факти незаконних арештів активістів Євромайдану в січні-лютому 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram