ГоловнаПолітика

Україна почала зміцнювати держкордон у Чернігівській, Сумській і Харківській областях

На кордоні почастішали провокації з боку Росії

Україна почала зміцнювати держкордон у Чернігівській, Сумській і Харківській областях
Фото: dpsu.gov.ua

Україна почала облаштування та зміцнення ділянки державного кордону з Росією в Харківській, Сумській і Чернігівській областях.

Про це повідомив прес-секретар РНБО Андрій Лисенко, передає Радіо Свобода.

"Після того, як українську землю буде звільнено від терористів, українсько-російський кордон обов'язково матиме додаткові загородження", - зазначив Андрій Лисенко. Як повідомляли, останніми днями на українсько-російському кордоні побільшало провокацій. Також Росія нарощує кількість військовослужбовців і військової техніки вздовж усього кордону з Україною. Наприклад, на території Брянської області обладнано польовий табір ЗС РФ і облаштовують приховані вогневі позиції.

У дитячому таборі "Світлячок", що на північно-східній околиці с. Головчине Бєлгородської області РФ (15 км від державного кордону), розміщено 5 БТР, 3 танки, 3 автомобілі забезпечення зв'язку, 10 вантажних автомобілів "Урал", кілька тягачів із технікою, накритою брезентом. За наявною інформацією, в таборі перебуває близько 500 військовослужбовців ЗС РФ.

Окрім того, в пункті пропуску "Грайворон" (РФ) (навпроти Сумської області) колона російської військової техніки з прапорами збройних сил РФ у складі 7 БТР і 2 БРДМ на великій швидкості виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску. Після приведення особового складу українського пункту пропуску "Велика Писарівка" в готовність "до бою" зазначена колона повернулася на територію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram