ГоловнаПолітика

Україна введе санкції проти Росії

Кабмін створив санкційний комітет

Україна введе санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу заявив, що Україна введе санкції проти російських чиновників і компаній за підтримку сепаратистів.

"Урядом створено комітет з питання запровадження санкцій проти РФ. До комітету увійдуть представники МЗС, Мін'юсту, економічного і фінансового блоку, силових і правоохоронних структур. Україна введе санкції проти кожної особи, що має паспорт громадянина РФ і підтримує терористів і сепаратистів", - цитує прем'єра РБК-Україна.

За його словами, комітет буде розглядати кожну російську компанію, яка прямо або побічно фінансує бойовиків на сході чи підтримує анексію Криму.

"Йдеться про список персональних санкцій проти фізичних осіб, посадових осіб РФ, які зазіхали на територіальну цілісність і незалежність України. Також йдеться про перелік секторальних санкцій проти окремих компаній і суб'єктів публічного права, які прямо або побічно підтримували терористів і сприяли їм", - додав прем'єр.

"Я доручаю комітету протягом 10 днів внести на розгляд уряду перелік персональних і секторальних санкцій проти фізичних і юридичних осіб РФ, які підтримують терористів", - резюмував Яценюк.

Нагадаємо, санкції проти Росії ввели вже багато західних країн, зокрема країни Євросоюзу, США, Канада й Австралія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram