ГоловнаПолітика

У Луганському аеропорту заблоковано силовиків, є 4 загиблих і понад 15 поранених, - ЗМІ

Військові просять допомоги

У Луганському аеропорту заблоковано силовиків, є 4 загиблих і понад 15 поранених, - ЗМІ
Архив
Фото: 112.ua

У Луганському аеропорту в цей час українські військові залишаються заблокованими, серед них є 4 загиблих, понад 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерела, які перебувають безпосередньо у заблокованій терористами військовій частині в Луганському аеропорту.

"Ми залишаємося заблокованими. Ми самі не впораємося, потрібна допомога. Наша авіація не працює, артилерія теж погано працює. Нас регулярно обстрілює артилерія, пошкоджено багато нашої техніки... Якщо ми ще 2-3 рази спробуємо виїхати в розвідку, тут рятувати вже нікого буде", - кажуть співрозмовники.

Військові розповіли, що вчора, 19 липня, вони спробували вирватися з оточення терористів, але потрапили в засідку і зазнали втрат. Вони пояснили: "Вчора у нас був бій, ми виїхали зустрічати колону (українських військових Нацгвардії - ред.), але потрапили в засідку, нас розбила артилерія. Ми зазнали втрат - одного вбили, сімох поранили. Ми повернулися назад. Трафік не відновлено, ніхто не може проїхати і ми не можемо виїхати".

За словами військових, зараз в Луганському аеропорту четверо загиблих і понад 15 поранених, яким необхідна термінова допомога, в тому числі хірургічна.

"У нас тут є четверо загиблих. Але ця цифра може вирости, тому що у нас понад 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених, а медикаментів мало. Наші медики надають першу допомогу, обробляють рани, роблять перев'язки, але у них немає обладнання, а багатьом пораненим треба робити операції. Також закінчуються антибіотики", - сказали співрозмовники.

Також вони зазначили, що продукти харчування ще є, але існує гостра проблема з питною водою. "Харчування у нас ще є, але закінчується. Половина з того, що ми привезли з собою, згоріло. Що залишилося - розтягуємо. Також проблематично з водою. Технічна вода ще є, а з питною - погано. На свій страх і ризик вибираємося, набираємо і повертаємося, - сказали військові і повторили, - нам потрібна допомога, або рятувати тут вже буде нікого".

Нагадаємо, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляв, що сили АТО утримують позиції в районах аеропортів Донецька і Луганська. "Терористи двічі обстріляли з мінометів аеропорт в Луганську, також з РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляно аеропорт в Донецьку. Незважаючи на це, силовикам вдалося розширити контрольовану територію в районі обох аеропортів і закріпитися на нових позиціях", - повідомив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram