ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти помічника екс-міністра оборони Лебедєва

Олексій Селіванов - отаман Вірного козацтва

СБУ порушила справу проти помічника екс-міністра оборони Лебедєва
Алексей Селиванов

Служба безпеки України порушила справу проти Олексія Селіванова - помічника колишнього міністра оборони Павла Лебедєва та головного отамана "Вірного козацтва".

Про це на брифінгу сказав голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Фінансування відбувалося за допомогою і російських банківських установ, і колишніх посадових осіб, які були на доволі високих посадах в Міністерстві оборони України, одним з колишніх помічників колишнього міністра... Його прізвище Селіванов. Ці гроші, які розкрадалися в Міністерстві оборони на тендерах, були залучені зокрема для фінансування сепаратизму і тероризму", - сказав Наливайченко.

Також за даними СБУ, фінансування тероризму на сході України здійснюють такі структури, як МММ. "Фінансування тероризму здійснюється, здавалося б, давно забутими структурами, такими як МММ. Два шахраї із цієї фінансової структури взагалі називаються і є представниками терористичної організації "ДНР" на території РФ, аж у Курганській області... Прізвища називати не буду, але проти них ведеться слідство", - сказав Наливайченко.

Також за даними Наливайченка, тероризм в Україні спонсорує Інститут преси, очолюваний Дмитром Кисельовим.

Олексій Селіванов, головний отаман Вірного козацтва, протягом 2013-го був помічником тодішнього міністра оборони Павла Лебедєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram