ГоловнаПолітика

Пшонка і Якименко знали про анексію Криму ще в лютому, - Москаль

У Крим передали найрезонансніші кримінальні провадження

Пшонка і Якименко знали про анексію Криму ще в лютому, - Москаль
Фото: 4ubuk.blogspot.se

Колишнє керівництво держави, Генпрокуратури України і СБУ заздалегідь знало про те, що Крим анексує Росія.

Про це заявив депутат Геннадій Москаль на своїй сторінці Facebook.

"Ще 19 лютого 2014 року в терміновому порядку з Генпрокуратури в Службу безпеки України в АР Крим передано найрезонансніші кримінальні провадження", - повідомив він.

"З огляду на те, що колишній керівник Севастопольського міськуправління СБУ Петро Зима, призначений самопроголошеним прем'єром Аксьоновим начальником СБУ в Криму, разом з усім штатом управління перейшов на бік Росії, ці провадження залишилися у новоствореному управлінні ФСБ в Криму", - зауважив він.

Москаль додав, що "частину з них, за доступною йому інформацією, передано в слідчий комітет РФ з метою шантажу і тиску на окремих політиків в Україні".

Так, за його словами, мова йде про провадження: за фактом умисного вбивства Євгена Щербаня з корисливих мотивів. У цьому провадженні знаходилися матеріали кримінального провадження за фактами підготовки до умисних вбивств Бакая І.М. і Волкова О.М. з корисливих мотивів на замовлення, умисного вбивства народного депутата України Гетьмана В.П. і президента фірми "Ітера енергія" Шведченко О.Д.

Також передано справу щодо грошей за "кіотський протокол" - за фактом перевищення та зловживання службовим становищем і порушення бюджетного законодавства при використанні коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів, що завдало державі збитків на суму 2,1 млн. грн.

Крім того, передано справу про "швидку допомогу" - за фактом зловживання владою та службовим становищем під час закупівлі медичної техніки, що завдало державі збитків на суму 67 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram