ГоловнаПолітика

Сили АТО намагаються взяти в кільце Слов'янськ та ліквідувати бойовиків "Стрілка", - Порошенко

У своїх діях військові керуються головною вимогою - уникнути жертв серед мирного населення та військових

Сили АТО намагаються взяти в кільце Слов'янськ та ліквідувати бойовиків "Стрілка", - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості зваженого, професійного підходу у проведенні антитерористичної операції (АТО). Про це повідомили у прес-службі глави держави.

"Коли в рамках проведення операції віддається команда "Вперед!", то їй передує добре проведена розвідка, добре озброєння бійців, робиться все, щоб уникнути жертв серед мирного населення і військовослужбовців", - сказав президент. Таким чином він відповів на запитання журналістів щодо темпів проведення АТО у Донецькій та Луганській областях.

"Сьогодні нам потрібні чітка військова дисципліна, взаємодія з іншими частинами Збройних сил, взаємозв'язок і неухильне виконання поставлених завдань", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що тримає на контролі підготовку військових операцій.

Також глава держави констатував, що покращання координації дій військових вже дає позитивні результати.

"Сьогодні ми ведемо рішучі дії та успішні операції з відновлення оборони державного кордону. Сьогодні ми робимо все для того, щоб взяти в кільце Слов'янськ і ліквідувати бойовиків під керівництвом "Стрілка", які чинять збройний опір українським військовим", - сказав він.

Окрім того, президент підкреслив, що у своїх діях військові виходять з головної вимоги - уникнути жертв серед мирного населення та військових.

Нагадаємо, Міністерство оборони заявляє про загибель 147 військових та поранення 267 під час антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram