ГоловнаЕкономікаБізнес

На Слов'янській ТЕС у суботу зупинять єдиний енергоблок, - ДонОГА

Власник станції не може доправити на неї вугілля

На Слов'янській ТЕС у суботу зупинять єдиний енергоблок, - ДонОГА
Славянская ТЭС, входящая в состав Донбассэнерго
Фото: nik.dn.ua

Донецька обладміністрація заявила, що від суботи на Слов'янській ТЕС зупинять єдиний енергоблок, що працює, і станція перейде на генерацію турбогенератором ТГ-3 з одним котлом.Таке рішення керівництво "Донбасенерго" ухвалило у зв'язку з критичною ситуацією із забезпеченням твердим і рідким паливом, що виникла через неможливість доправити його Донецькою залізницею, сказано на тимчасовому сайті ОДА.

"Запаси вугілля на Слов'янській ТЕС станом на сьогодні становили 51,7 тис. тонн. При цьому для роботи енергоблоку №7 на корпусі 7А із навантаженням 320 МВт щодоби необхідно 3,2 тис. тонн твердого палива. Через відсутність доставки палива керівництвом ПАТ "Донбасенерго" прийнято рішення зупинити роботу енергоблоку №7 на корпусі 7А і перейти на генерацію турбогенератором ТГ-3 з одним котлом з навантаженням 35 МВт з 21 червня", - повідомляє прес-служба обладміністрації.

Генерацію на енергоблоці відновлять, коли з'являться умови для надходження вугілля.

Нагадаємо, Слов'янська ТЕС розташована на півночі Донецької області, на правому березі річки Сіверський Донець. Вона діє з 1954 року, зараз функціонує лише один енергоблок. Встановлена потужність станції - 800 МВт.

На станції працюють близько 1900 осіб.

Станція належить донецькому мільйонерові Ігорю Гуменюку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram