ГоловнаПолітика

У ЄС пояснили, що мали на увазі під переговорами Порошенка й Путіна

Еттінгер мав на увазі, що будуть контакти високого політичного рівня

У ЄС пояснили, що мали на увазі під переговорами Порошенка й Путіна

Єврокомісар з питань енергетики заявив про нібито проведення переговорів між президентами України і Росії з питання вирішення газової кризи, маючи на увазі "розуміння" необхідності таких контактів високого політичного рівня.

Таке роз'яснення дав офіційний представник керівного органу ЄС, пише Укрінформ.

"Єврокомісар мав на увазі наше розуміння того, що будуть контакти високого політичного рівня", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас щодо конкретних планів зустрічей обох президентів представник керівного органу ЄС порадив звертатися до відповідних відомств України та РФ.

Раніше єврокомісар Гюнтер Еттінгер після проведення в середу в Брюсселі тристоронніх переговорів щодо умов постачання газу заявив, що "паралельно, в тому числі сьогодні, проходять переговори на вищому рівні між президентами".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що переговорів президентів Росії та України ні сьогодні, ні найближчим часом не планується.

Сторони не можуть домовитися про ціну на газ для України. Запропоновану Росією ціну в $385 за тисячу кубометрів (з урахуванням стодоларової знижки) у Києві вважають невигідною. Українська сторона наполягає на перегляді ціни в контракті між "Газпромом" і "Нафтогазом" і хоче, щоб ціна була на рівні $268,5 доларів, як до 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram