ГоловнаПолітика

Прикордонники залишили три пункти пропуску на кордоні з РФ

"Червонопартизанськ", "Довжанський" і "Червона Могила" в Луганській області закрито

Прикордонники залишили три пункти пропуску на кордоні з РФ
Фото: inforesist.org

Держприкордонслужба відвела прикордонників і закрила три пункти пропуску на кордоні з Росією в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Протягом 4-5 червня терористи здійснювали спроби силового витіснення прикордонних нарядів із пунктів пропуску "Червонопартизанськ", "Довжанський" і "Червона Могила". Після перестрілок, враховуючи загрозу життю людей, які перетинають кордон, громадян і прикордонників відвели з пунктів пропуску. Зараз ці пункти пропуску тимчасово закриті, про що офіційно повідомлено Російську Федерацію", - сказано в повідомленні.

Також повідомляють, що зараз вкрай ускладнено контроль за лінією державного кордону на окремих дільницях у Луганській області. Причинами цього Держприкордонслужба називає зосередження великої кількості терористів у прикордонних районах і населених пунктах Краснодон і Свердловськ, неможливість маневру підрозділів прикордонної служби, тотальні загрози сім'ям прикордонників, постійний обстріл прикордонних нарядів.

Держприкордонслужба вважає за необхідне вивести підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії та територіальних органів правопорядку для оборони лінії державного кордону та прикриття тилових підступів до держкордону.

Нагадаємо, 3-4 червня особовий склад, зброю і техніку управлінь відділів прикордонної служби "Станично-Луганське", "Краснодон", "Бирюкове", "Свердловськ" і "Дякове" в Луганській області передислокували безпосередньо на лінію кордону, в пункти пропуску та у два райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби біля кордону.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram