ГоловнаПолітика

СБУ показала фото і відео з терористами, захопленими в Новоайдарі

Один з бойовиків вже дав свідчення

Служба безпеки України оприлюднила фото- і відеоматеріали з 13 затриманими терористами, які намагалися зірвати вибор в Новоайдарівському районі Луганської області.

25 травня група озброєних представників терористичної організації "Луганська народна республіка", увірвавшись на дві виборчі дільниці, погрожуючи розправою членам виборчих комісій, намагалася зірвати вибори.

У результаті збройного протистояння бойовиків з силами АТО затримано 13 осіб. Серед них - керівник групи Володимир Марецький, який є активістом так званого донського козацтва, а також настоятелем одного з місцевих храмів Московського патріархату, а також співробітником Джанкойської прокуратури (самопроголошеної) Борис Саклаков.

Нагадаємо, 25 травня два автомобілі терористів в'їхали в Новоайдар, вчинили напад на виборчі дільниці, викрали бюлетені і спробували сховатися. Військові, що дислокуються в Новоайдарі, вирушили за бойовиками в погоню. Терористи почали відстрілюватися. Пізніше до військових прийшло підкріплення.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали нападників на виборчу дільницю в Новоайдарському районі, в результаті перестрілки загинула одна людина. Крім того, окрім озвученої інформації про напад на виборчі дільниці 440259 (Новоайдар), 440258 (Новоайдар), 440263 (Бахмутівка) і 440 270 (Вовкодаєве) під час допиту затриманих терористів з'ясувалося, що вони атакували ще дві ділянки - в Гречишкино і Безгинове.

Перший віце- прем'єр Віталій Ярема заявив, що бойовики, які напали на виборчу дільницю у Новоайдарі Луганської області, використовували зареєстровану на колишніх військових базах у Криму зброю. За його словами, під час бою двох терористів убили. Серед затриманих — четверо луганчан і семеро кримчан.

У міліції розповіли про жертву і постраждалих внаслідок стрілянини в Новоайдарському районі. Вбито 23-річного хлопеця, ще троє - ушпиталені. Двоє з них - жителі Луганська, третій - із Станично-Луганського району.

"У чергову частину Новоайдарського райвідділу міліції о 16:10 надійшло анонімне повідомлення про те, що на вулиці Жовтнева біля магазину "1+1" чутно стрілянину. Під час виїзду на місце події, співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що о 15:30 невідомі особи з автоматичної зброї вбили гр. В. 1991 року народження , який їхав автомобілем "Mitsubishi Lanser X" червоного кольору д/н ВВ 2244 ВМ. Крім цього, в хірургічне відділення Новоайдарської лікарні з вогнепальними пораненнями ушпиталені гр. К. 1973 року народження (житель м. Луганська), гр. С. 1938 року народження (житель Станично-Луганського району), гр. В. 1965 року народження (мешканець м.Луганська)" , - йдеться в повідомленні облМВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram