ГоловнаПолітика

МЗС вказало на жорстокість і непропорційність АТО в Росії

Тільки в квітні на території РФ провели 4 контртерористичні операції

МЗС вказало на жорстокість і непропорційність АТО в Росії
Контртеррористическая операция в Дагестане
Фото: kavpolit.com

Міністерство закордонних справ України констатує, що Росія не має як юридичного, так і морального права називати антитерористичну операцію на сході злочином.

Про це сказав речник МЗС Євген Перебийніс на брифінгу. Текст виступу доступний на сайті відомства.

"Не потрібно керівництву РФ вішати ярлики, нібито українська влада "розв'язала війну" або "скоює злочин проти власного народу". Це - відверта чергова брехня, свідома підміна понять і провокація з Росії. Росія не має як юридичного, так і морального права давати такі оцінки діям української влади, з огляду на те, з якою жорстокістю і непропорційністю відбуваються антитерористичні операції в самій Російській Федерації", - зазначають в МЗС.

Перебийніс додав, що для знищення терористів в РФ використовується весь арсенал військової техніки - від танків до літаків. При цьому тільки за останній місяць російські спецпідрозділи провели 4 контртерористичні операції на Північному Кавказі, зокрема, в Махачкалі (16 квітня), Буйнакську (2 квітня) і Хасав'юрт (24 квітня).

"Під час проведення останніх двох контртерористичних операцій в Дагестані в населених пунктах Новий і Первомайськ (Хасав'юрт) артилерійські снаряди знищили цілий житловий будинок. Серед загиблих на місці виявлено тіло жінки, яка була на останньому місяці вагітності", - повідомив дипломат.

"За останні роки проведених російськими силовиками контртерористичних операцій на Північному Кавказі загинули і зникли тисячі мирних людей. На відміну від "гіркого" досвіду російської сторони, українські силовики в боротьбі з терористами і радикальними угрупованнями діють виважено і помірковано, локалізуючи терористів і не допускаючи жертв серед мирного населення", - підсумував він.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін заявив, що використання владою України армії проти терористів у Слов'янську - "злочин проти народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram