ГоловнаПолітика

Коломойський запропонував створити раду губернаторів Південного Сходу

Координуючий орган повинен допомогти проведенню виборів і боротьбі з сепаратизмом

Коломойський запропонував створити раду губернаторів Південного Сходу
Фото: www.adm.dp.ua

Голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський запропонував створити Раду губернаторів Південного Сходу України з включенням до неї голів ОДА Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Про це йдеться в його зверненні до голів цих ОДА.

Рада, за задумом Коломойського, має стати координуючим органом для узгодженої та ефективної роботи губернаторів цих територій.

"Головне завдання Ради - створення необхідних умов для проведення 25 травня 2014 року прозорих і чесних виборів президента України під контролем міжнародних спостерігачів", - зазначив він.

Робочим органом ради Коломойський пропонує зробити Штаб територіальної оборони південно-східних областей зі штаб-квартирою в Дніпропетровську.

"В рамках Штабу дії місцевої влади будуть координуватися з СБУ та МВС в рамках боротьби з сепаратизмом і диверсійною діяльністю незаконних силових структур", - сказано у зверненні.

Окрім того, зазначає Коломойський, члени ради зможуть виробити узгоджені пропозиції з децентралізації влади в Україні, підвищення ролі органів місцевого самоврядування як основи для гармонізації відносин між центром і регіонами. Пропозиції можуть бути оформлені у вигляді проекту нової редакції Конституції України.

Дніпропетровський губернатор вважає, що в рамках ради губернатори отримають можливість обмінятися успішним досвідом нормалізації обстановки на ввіреній території, сформулювати взаємоприйнятні принципи ведення суспільного діалогу, консолідувати населення навколо спільних цінностей свободи і демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram