ГоловнаПолітика

Тимошенко вважає Путіна відповідальним за вбивство депутата Рибака

Війна проти України стане кінцем режиму Путіна, вважає екс-прем'єр

Тимошенко вважає Путіна відповідальним за вбивство депутата Рибака
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко вважає президента РФ Володимира Путіна відповідальним за вбивство депутата Горлівської міськради від "Батьківщини" Володимира Рибака.

Про це йдеться у зверненні Тимошено до Путіна, оприлюдненому на сайті екс-прем'єра.

"Справжнього патріота України, нашого товариша, депутата "Батьківщини" Володимира Рибака замучили в Горлівці до смерті співробітники спецпідрозділів Росії. Його, як і багатьох інших, убили. Я не зупинюся, поки убивці не будуть віддані в руки правосуддя. Я вважаю Володимира Путіна, який веде неоголошену війну проти України, особисто відповідальним за цю ситуацію", - сказано в ньому.

"Зараз я звертаюся прямо до нього: наша боротьба - це не боротьба з народом Росії. Ми боремося проти ваших імперських амбіцій. Війна, нав'язана Україні, стане кінцем вашого режиму. Не сумнівайтеся: ми переможемо, а ваші люди відповідатимуть за всі злочини. Україна буде єдиною й мирною", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, 19 квітня в річці Торець біля селища Райгородок Донецької області виявили два трупи зі слідами жорстоких тортур.

22 квітня упізнали тіло одного з двох загиблих: ним виявився депутат Горлівської міської ради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак. Пізніше упізнали і друге тіло - воно належало студенту КПІ Юрію Поправку.

Володимира Рибака викрали 17 квітня. Він зірвав прапор так званої Донецької народної республіки з будівлі Горлівської міськради, після чого його захопили сепаратисти і відвезли в невідомому напрямку.

Встановлено, що перед убивством Рибака зв'язали, катували, розпороли живіт, розбили голову. Кинули в річку ще живого, непритомного. Документи і одяг забрали.

За наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в Слов'янську.

Служба безпеки України повідомила, що до вбивства Рибака причетний підполковник Головного розвідувального управління РФ Ігор Безлер, "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов і керівник російських диверсантів, офіцер ГРУ РФ Ігор Стрєлков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram