ГоловнаПолітика

Рада не голосуватиме за законопроекти в четвер

Депутатів занадто мало в сесійній залі

Рада не голосуватиме за законопроекти в четвер
Фото: Макс Левин

Верховна Рада сьогодні розглядатиме проекти законів без голосування за них.

Про це заявив спікер Олександр Турчинов на засіданні ВР, повідомляє РБК-Україна.

"Я пропоную сьогодні розглянути питання без ухвалення рішень. А коли парламент збереться в повному складі, ми будемо ухвалювати рішення і голосувати", - заявив Турчинов.

Цю заяву спікер зробив після того, як парламентській коаліції не вистачило голосів, щоб внести в порядок денний роботи ВР кілька законопроектів, а також щоб позбавити трьох депутатів-сумісників мандатів. Турчинов висловив невдоволення, коли на табло з'явилося не більш ніж 20 голосів за включення до порядку сесії проектів законів.

"Можливо, це так свята впливають на депутатів", - зазначив він.

Нагадаємо, у порядку денному парламенту на четвер передбачено розгляд проекту постанови №4522 про звернення до Ради Європи із закликом виключити Росію з організації, законопроект №4527, який передбачає відстрочку подачі перших звітів про трансфертне ціноутворення до 1 травня 2015 року, №4580 - про необхідні документи у сфері міграції для біженців, №4583 - про метрологічну діяльність, №4585 - про стандартизацію і №4586 - про захист прав інвесторів.

Також мають розглянути законопроект №4608, що передбачає введення кримінальної відповідальності за незаконне розміщення на території України державних символів інших країн, і законопроект №4510, яким передбачено доручити Кабінету Міністрів надати житло і можливість працевлаштування згідно з професійною кваліфікацією особам, які зазнали політичних репресій у не визнаній Україною Республіці Крим і Севастополі.

Також парламент мав ухвалити рішення щодо законопроекту №4638, яким передбачено обов'язкове призначення головою Київської міської державної адміністрації мера Києва, і мали повернутися до розгляду у другому читанні законопроекту №1098, який передбачає запровадження механізму обрання голів міських рад у містах з чисельністю понад 500 тис. жителів у два тури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram