ГоловнаПолітика

США звинуватили Кремль у фінансуванні та озброєнні сепаратистів

Керрі пригрозив Москві новими санкціями

США звинуватили Кремль у фінансуванні та озброєнні сепаратистів
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі виступив із заявою, в якій гостро розкритикував російську владу за ескалацію ситуації на сході України. Керрі звинуватив Москву в тому, що вона фінансує і озброює сепаратистів на сході України nf заохочує їх до організації заворушень.

За словами голови американського Держдепу, за тиждень, що минув з укладання угод в Женеві, Росія не зробила жодних кроків з деескалації ситуації в регіоні, повідомляє ВВС.

Голова американської дипломатії повідомив, що - за даними американської розвідки - на сході України діють російські агенти та російські військові.

"На очах у всіх Росія продовжує фінансувати, координувати та підтримувати добре озброєних сепаратистів", - сказав він.

Керрі також попередив, що якщо Москва не прийме заходи з деескалації ситуації, Вашингтон буде змушений накласти додаткові санкції на Росію.

"Вікно, щоб змінити курс, закривається. Президент Путін і Росія стоять перед вибором. Якщо Росія вибирає шлях деескалації, міжнародне співтовариство буде вітати його. Якщо вона не зробить цього, світ подбає про те, щоб плата для Росії збільшилася. Як підтвердив сьогодні президент Обама, ми готові діяти", - заявив Керрі.

Санкції західних країн стосовно Росії не носять критичного характеру.

— Владимир Путин, Президент РФ

У заяві, з якою він виступив перед журналістами у Вашингтоні, Джон Керрі також звинуватив підконтрольні Кремлю ЗМІ у "поширенні фантазій" російського президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, на Донбасі вчора поновилася активна фаза антитерористичної операції проти озброєних бойовиків. Росія відразу відреагувала підвищенням активності своїх військ на кордоні, виправдовуючи свої дії свідомо неправдивою інформацією про антитерористичну операцію українських силовиків.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив про початок військових навчань батальйонних та тактичних груп Південного та Західного військових округів Росії у прикордонних з Україною районах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram