ГоловнаПолітика

Ахметов про Коломойського: легко радити, як вилікувати грип, якщо у вас температура 36,6

Бізнесмен упевнений, що Тарута врегулює ситуацію в Донецькій області

Ахметов про Коломойського: легко радити, як вилікувати грип, якщо у вас температура 36,6
Фото: scm.com.ua

У Дніпропетровській і Донецькій областях на сьогодні - зовсім різні ситуації.

Так нездатність губернатора Донецької області Сергія Тарути впоратися із засиллям у регіоні сепаратистських настроїв - на відміну від Коломойського у Дніпропетровській - прокоментував відомий бізнесмен Рінат Ахметов (який сам раніше від посади глави ОДА відмовився, але підтримав Таруту).

"Сьогодні багато хто порівнює: мовляв, дніпропетровська влада ефективна, донецька - неефективна. Так от, це неправда. Легко радити, як вилікувати грип, якщо у вас температура 36.6. Дай Бог, щоб у Дніпропетровську така температура завжди і була, але в Донецьку сьогодні інша ситуація", - заявив він в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Що стосується Сергія Олексійовича Тарути, я знаю його двадцять років, це чесна, енергійна, ефективна людина. І я впевнений, що його діяльність принесе і Донбасу, і Україні величезну користь", - сказав також Ахметов, відзначаючи, що Таруту всіляко підтримує.

Нагадаємо, у Донецькій області на сьогодні склалася найскладніша ситуація серед східних областей: сепаратисти захопили низку адміністративних будівель відразу в декількох містах регіону. У збройному протистоянні з силовиками постраждали кілька людей, є загиблі. Щоб запобігти схожій ситуації губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський впровадив кілька нестандартних методів і створив місцевий загін спецпризначення та призначив винагороду за кожного спійманого сепаратиста. Через це два ці регіони весь час порівнюють, що, на думку Сергія Тарути в тому числі, неправильно, оскільки ситуація на Донбасі кардинально відрізняється від дніпропетровської.

Детальніше про методи боротьби з сепаратистами читайте в інтерв'ю з Сергієм Тарутою - "Нового президента обов'язково повинен прийняти схід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram