ГоловнаПолітика

Росія наполягатиме на федералізації України, - Лавров

Глава МЗС РФ вважає нинішню українську владу несамостійною.

Росія наполягатиме на федералізації України, - Лавров
Фото: EPA/UPG

Москва готова брати участь в пошуках "спільних (з західними партнерами) рекомендацій" для України щодо процесу реформування держави.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає прес-служба МЗС РФ.

Він також додав, що Росія наполягатиме на федералізації України, "тому що це вимога південних і східних регіонів" української держави.

Цю думку Лавров сподівається донести до Києва "через західні столиці", оскільки, на думку міністра, "нинішнє українське керівництво важко запідозрити в самостійності".

Лавров також назвав "повною неправдою" інформацію про те, що Росія збирається створити бази за кордоном "за прикладом США".

Глава МЗС РФ також заявив, що у Росії немає жодних намірів та інтересів перетинати кордони України.

Нагадаємо, після відсторонення Президента України Віктора Януковича і зміни влади, глави українського та російського зовнішньополітичних відомств вперше зустрілися в ході саміту з ядерної безпеки в Гаазі 24 березня. Тоді Лавров запевнив в.о. міністра закордонних справ України Андрія Дещицю, що РФ не має наміру використовувати військову силу в східних і південних областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram