ГоловнаПолітика

Найближчим часом російського вторгнення в Україну не буде, - Маломуж

Незважаючи на дані розвідки США

Найближчим часом російського вторгнення в Україну не буде, - Маломуж

Військової інтервенції в Україну з боку Росії найближчим часом не буде, вважає екс-голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж, коментуючи дані військової розвідки США про високу ймовірність військового вторгнення Росії на схід України.

"Я ще раз підтверджую, що вторгнення не передбачено, навіть якщо про це говорять наші шановні колеги з США", - сказав він у коментарі Укрінформу.

Експерт розцінив повідомлення з боку США як спрямоване інформаційне посилання спецслужб, яке має на меті запобігання можливих дій такого роду.

"Це один із сигналів, який подається в пресу і світовому співтовариству, в тому числі росіянам, що США знає про такі наміри, і що вони відповідно реагуватимуть", - зазначив він.

Маломуж переконаний, що тепер росіяни всіляко нагнітатимуть ситуацію в Україні: проводитимуть навчання в прикордонних областях, поширюватимуть карти з можливими напрямками наступу на нашу державу тощо.

"Вони намагатимуться дестабілізувати ситуацію і залежно від масштабу дестабілізації пізніше може бути вторгнення", - вважає екс-голова СЗР.

Водночас він підкреслив, що Україна готова дати гідну відсіч агресору: "Ситуації з відсутністю опору, як було в Криму, більше не повториться".

"У разі масштабного військового вторгнення Росії в Україну НАТО задіє свої війська на нашій території. Насамперед об'єднаються великі країни в рамках НАТО, використовуючи свою військову могутність, щоб вдарити по агресору", - сказав Маломуж.

Нагадаємо, сьогодні світові ЗМІ повідомили, що за новими оцінками американської розвідки, ймовірність вторгнення Росії на схід і південь України вища, ніж вважали раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram