ГоловнаПолітика

Нардепів від Криму хочуть позбавити мандатів

Депутати, які підтримують агресію Росії, повинні "балотуватися в Держдуму", вважає Томенко

Нардепів від Криму хочуть позбавити мандатів
Фото: Макс Левин

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко закликав позбавити мандатів народних депутатів, які підтримують окупацію Криму Росією й агітують за референдум, призначений на 16 березня.

"Я проаналізував кримську пресу і зауважив, що група наших товаришів, народних депутатів України, у Криму веде агітацію за військову агресію Росії, за участь у референдумі. У мене запитання: ці люди мають моральне право називатися народними депутатами Верховної Ради України?" - заявив він на вчорашньому засіданні парламенту.

На думку Томенка, депутати, які підтримують агресію Росії, повинні "балотуватися в Держдуму", а український парламент має позбавити їх депутатського мандата, повідомляють 15 минут.

"Такої ганьби не повинно бути, що депутати Верховної Ради України агітують за війну проти України", - обурився він.

Тим часом спікер парламенту Олександр Турчинов пообіцяв звернутися до Генеральної прокуратури, щоб перевірити відповідні факти.

Як повідомляли "15 хвилин", за участь у референдумі агітували відразу кілька народних депутатів-регіоналів від Криму. Зокрема, Борис Дейч уже заявив про те, що підтримує приєднання півострова до Росії, а також Віталіна Дзоз, яка 9 березня виступила на мітингу на підтримку кримського референдуму.

Нагадаємо, в Партії регіонів запевнили, що визнають референдум незаконним і виступають за територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram