ГоловнаПолітика

Російські війська захопили в Криму 49 з 56 об'єктів Держприкордонслужби

Прикордонники не мають наміру припиняти розвідувальні польоти над Кримом

Російські війська захопили в Криму 49 з 56 об'єктів Держприкордонслужби
Фото: http://dpsu.gov.ua/

Російські військові захопили 49 з 56 об'єктів Державної прикордонної служби в Криму.

"Блокуються на сьогодні і захоплено з 56 наших об'єктів 49", - повідомив на прес-конференції начальник Управління з роботи з персоналом адміністрації Держприкордонслужби Сергій Демків.

Зокрема, 13 березня російські військові захопили і демонтували радіолокаційний блок Держприкордонслужби в Ялті.

Демків зазначив, що щодо усіх випадків захоплення складаються рапорти і збираються речові докази. Також Держприкордонслужба не має наміру припиняти розвідувальні польоти над територією Криму, навіть після того як її літаки були обстріляні російськими військовими. Прикордонники не мають наміру залишати свій пост і вірні присязі народу України.

Водночас, Держприкордонслужба не виключає, що у разі ескалації конфлікту в Криму деякі співробітники відомства, які там знаходяться, можуть написати рапорти про звільнення. Це пов'язано перш за все з тим, що в кримських прикордонзагонах служать люди, підібрані за територіальною приналежністю, і вони не хочуть залишати свої будинки.

При цьому Держприкордонслужба зазначає, що сім'ї прикордонників, на яких чиниться тиск, готові розміщувати у відомчому санаторії "Аркадія" в Одесі на безкоштовній основі.

Нагадаємо, Держприкордонслужба заперечує проникнення на територію України організованих груп бойовиків з Росії. За словами прикордонників, за минулу добу в Україну не пропустили майже 600 громадян Російської Федерації.

Зазначимо також, 8 і 13 березня російські військові обстріляли літак прикордонної служби, коли він здійснював патрулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram