ГоловнаПолітика

У Росії порушили справу проти Тягнибока, Яроша і Корчинського

Українців звинувачують в організації банди в Чечні у 1994-1995 рр.

У Росії порушили справу проти Тягнибока, Яроша і Корчинського
Фото: EPA/UPG

Головне слідче управління СК Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі порушило кримінальну справу проти Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Андрія й Олега Тягнибоків, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги й інших поки не встановлених слідством осіб, які перебували в лавах УНА-УНСО.

Про це повідомляє сайт Слідчого комітету РФ.

"Залежно від ролі кожного їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (створення сталої озброєної групи (банди) з метою нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) й участь у здійснюваних нею нападах)", - йдеться в повідомленні.

Українців звинувачують в організації банди в Чечні в 1994-1995 рр.

"Протягом розслідування кримінальної справи про бойову сутичку незаконних збройних формувань під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ПДВ на території Чеченської Республіки були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО і їх участь у бойових діях проти федеральних сил на боці чеченських сепаратистів протягом 1994-1995 років. За даними слідства, керівниками створеної для цього банди були Мазур, Бобрович, Корчинський та інші, до її складу також входили брати Тягнибоки, Ярош, Мамалига й інші не встановлені особи", - заявляють у Слідчому комітеті.

СК вважає, що обвинувачені українці "мають великий досвід убивств російських громадян".

"Тепер стає очевидним, що багато радикальних українських активістів, які закликають до знищення російських громадян і просто росіян, мають великий досвід не тільки закликів, а й тортур і вбивств російських громадян, причому на території Росії. Слідством уже зібрано достатньо доказів, які дозволяють найближчим часом винести постанову про притягнення вказаних осіб як обвинувачених, заочне обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту й оголошення їх у розшук", - резюмували в СК.

Нагадаємо, 12 березня Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт лідера "Правого сектору" України Дмитра Яроша.

У Росії проти Яроша порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram