ГоловнаПолітика

Донецьких шахтарів і металургів лякають відрахуваннями із зарплати на "відновлення Майдану"

Люди повірили, що будуть скасовані і пільги шахтарям

Донецьких шахтарів і металургів лякають відрахуваннями із зарплати на "відновлення Майдану"
Фото: lifedon.com.ua

Голова Конфедерації незалежних профспілок України Михайло Волинець розповів, що працівників вугільної промисловості, металургійних підприємств масово залякують, поширюючи чутки про те, що частина їх заробітної плати буде перерахована до Києва "на відновлення Майдану".

"Це сталося в "Донбас-Антрациті" у Красному Лучі, де вийшов генеральний директор до людей, який нав'язував таку ідею. Перед цим вони возили людей на Антимайдан на підтримку Януковича... Схоже сталося і в Добропільському районі. Там шахти ДТЕК. Я відразу подзвонив керівникам, вони були здивовані, тому що з їх боку жодних ініціатив не було, це були ініціативи місцевих органів влади та окремих людей. І це відразу було припинено", - сказав він.

Крім того, за словами Волинця, чутки поширювалися в шахтарських колективах Донецька, в Сніжному, в Торезі.

"Протягом тижня і до сьогодні ми чуємо, що необхідно відрахувати від 5% до 30% з заробітної плати на відновлення Майдану в місті Києві. Це одна з провокацій. Друга з провокацій - та, що будуть скасовані всі пільги для шахтарів України. Хіба закони хтось скасував? Хіба скасували закон про підвищення престижу шахтарської праці?", - заявив Волинець.

"Ця провокація була добре спланована", - упевнений глава Конфедерації незалежних профспілок і додав, що за нею стоять проросійські сили, яким вигідна дестабілізація ситуація в регіоні.

Напередодні Управління зі зв'язків з громадськістю Донецької міської ради розповсюдило спеціальну заяву, де підкреслювалося, що інформація про відрахування коштів на відновлення Майдану не відповідає і ніколи не відповідала дійсності.

Додамо, що такі чутки поширювалися на тлі дій в регіоні "народного губернатора" Губарєва і його підручних. Самопроголошеного керівника заарештували в четвер.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram