ГоловнаПолітика

Захарченко: в Україні реалізується "сирійський сценарій"

Глава МВС запевняє, що міліція завжди була з народом

Захарченко: в Україні реалізується "сирійський сценарій"
Фото: http://mvs.gov.ua/

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що Євромайдан є реалізацією "сценарію Сирії та Єгипту" в Україні.

Про це йдеться в його зверненні, опублікованому на офіційному сайті відомства.

"Не розуміючи до кінця суті тих процесів, які зараз відбуваються в державі, люди по регіонах блокують державні установи та відділення міліції, але кого вони захищають? Купку екстремістів, яким не потрібен спокій у державі? Чи тих ляльководів, які діють за сценаріями Сирії, Єгипту та інших країн, які фактично сьогодні кинуті в хаос", - зазначає в.о. міністра.

Захарченко також підкреслює, що правоохоронці застосували зброю для того, щоб дати можливість беззбройним колегам вийти з-під обстрілу.

"Правоохоронці дотримувалися умов перемир'я, але вранці по них почали стріляти з захопленого будинку консерваторії, а пізніше - і з натовпу... Було прийнято рішення відтягнути сили до урядового кварталу. Для того, щоб дати беззбройним міліціонерам можливість вийти з-під обстрілу з найменшими втратами, згодом на місце події прибули озброєні правоохоронці", - сказав він.

В.о. міністра зазначає, що правоохоронці застосували зброю в рамках вимог закону "Про міліцію".

На думку Захарченка, протестувальники прагнуть розділити народ.

"Важко від того, що хтось намагається утримувати по різні сторони барикад правоохоронців і людей. Прагне розділити народ. Міліція - з народу, і вона завжди була з народом. Як би не намагалися політики нас розділяти. І коли ЗМІ говорять, що з одного боку загинули 13 людей, а з іншого - 67, для мене це звучить дико, адже це у НАС загинуло 80 НАШИХ громадян", - підкреслює він.

В.о. міністра також запевняє, що МВС завжди було відкрите до будь-яких переговорів і з політиками, і з громадськими діячами, але відомство не бачить кроків назустріч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram