ГоловнаПолітика

Янукович не братиме участі у перемовинах з опозицією

За словами Герман, робоча група вже провела перше засідання.

Янукович не братиме участі у перемовинах з опозицією
Фото: Макс Левин

Президент України Віктор Янукович не братиме участі в діяльності робочої групи для врегулювання ситуації в країні.

Про це в інтерв'ю телеканалу "112" заявила народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє "РБК-Україна".

"Робоча група, яка створена за дорученням президента України для вирішення ситуації, провела сьогодні вранці перше засідання. Група подала сигнал опозиції про те, що готова вести переговори для пошуку шляхів врегулювання ситуації. Поки що від опозиції ми не бачимо чіткої позиції. Ми бачимо різні заяви. Звучать заяви про те, що опозиція для початку вимагає скасування прийнятих раніше в парламенті законів. Така відповідь опозиції як мінімум нерозумна, потрібно відкинути мову ультиматумів", - сказала Герман.

Вона переконана, що опозиція повинна взяти участь у сьогоднішній зустрічі для врегулювання конфлікту: "Ми повинні сісти за стіл переговорів, виробити алгоритм вирішення ситуації. Мова ультиматуму веде до того, що ми втратимо країну".

Водночас Герман не уточнила персонального складу групи, додавши, що президент Янукович не бере участі в її роботі.

"Президент особисто не брав участі в переговорах. Президент стоїть над процесом, це президент всього народу, він представляє інтереси і одних, й інших людей по різні боки барикад. Президент якщо і стане на чийсь бік, то не на бік влади чи опозиції, а тільки на бік народу", - заявила Герман.

Нагадаємо, до складу групи для врегулювання ситуації в Україні увійшли секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Клюєв, міністр юстиції Олена Лукаш і радник президента України Андрій Портнов. "Батьківщина" вирішила не відправляти на переговори з владою голову фракції Арсенія Яценюка. А лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив, що президент Віктор Янукович повинен особисто взяти участь у переговорах про врегулювання ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram