ГоловнаПолітика

Донька Тимошенко отримала для мами премію Папи Римського

Юлія Тимошенко стала символом величезного кроку України до демократії, зазначив кардинал Жозе Сарайва Мартінес.

Учора, 20 жовтня, громадська культурна асоціація "Боніфаціанська академія" вручила Євгенії Тимошенко міжнародну премію Боніфація VIII, яку присудили її матері Юлії Тимошенко.

"Для моєї мами і для мене це велика честь, що в переліку славетних імен Нобелівських лауреатів і діячів Церкви, видатних державних, культурних і військових діячів, які в різні роки були відзначені премією Папи Боніфація VIII, відтепер вписано ім'я моєї матері", - сказала вона під час церемонії в Римі, йдеться на сайті екс-прем'єра.

Євгенія Тимошенко додала, що приймає цю нагороду не тільки з сильними почуттями і вдячністю, але й "із особливою надією". "Ця "сила безсилих", про яку так добре сказав великий Вацлав Гавел, зносить імперії, руйнує диктатури і стверджує справедливість", - зазначила донька екс-прем'єра.

Вона також передала президенту Академії Боніфація лист матері з вдячністю за високу нагороду.

В урочистій церемонії вручення премії взяв участь Його преосвященство кардинал Жозе Сарайва Мартінес, додали в прес-службі партії "Батьківщини".

"Юлія Тимошенко - маленька жінка, яка стала символом величезного кроку України до демократії. Вона завжди була послідовним опозиціонером тієї державної системи України, при якій купка колишніх радянських керівників узурпувала владу і поділила між собою всі потужності, ресурси та фінансові потоки новонародженої країни", - зазначив він.

На урочистій церемонії також були присутні заступник голови Верховної Ради Микола Томенко і колишній губернатор Харківської області, голова Харківської облорганізації "Батьківщина" Арсен Аваков.

Нагадаємо, 9 серпня екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков заявив, що Тимошенко нагороджено Міжнародною премією Боніфація VIII, яку присуджує одна з найавторитетніших гуманітарних установ при Святому Престолі "Боніфаціанська академія".

Незабаром заступник керівника служби друку Святого престолу отець Чіро Бенедеттіні заявив, що "Боніфаціанська академія", яка оголосила про присудження премії Тимошенко, не є інститутом Ватикану й не має жодного стосунку до Святого престолу.

Також 20 жовтня голова і засновник форуму Crans Montana (Женева, Швейцарія) Жан-Поль Картерон вручив доньці екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії медаль за внесок у захист демократії і прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram