ГоловнаПолітика

Київських чиновників обстежать психіатри і наркологи

Жорсткість вимог пояснюють боротьбою з корупцією.

Київських чиновників обстежать психіатри і наркологи

Столичні чиновники повинні пройти перевірку у психіатра і нарколога, щоб улаштуватися в столичну мерію або в райадміністрацію в Києві.

Якщо екс-мер Леонід Черновецький проганяв своїх чиновників через детектор брехні, то тепер кандидати змушені проходити перевірку в нарколога, у психіатра за 400-500 грн, а їхні дипломи ретельно перевіряють органи.

У КМДА такі нововведення пояснюють посиленням вимог до боротьби з корупцією, повідомляє Сегодня.

"КМДА як орган державної влади зобов'язаний виконувати закон про протидію корупції. Думаю, що жорсткий відбір кандидатів на посади в адміністрації абсолютно виправданий. У владі повинні працювати люди з бездоганною репутацією", - сказав заступник голови КМДА Олександр Пузанок.

Також у КМДА наголосили, що не траплялося такого, щоб серед чиновників був наркоман або психічно хворий.

Окрім того, у чиновників, окрім медичних довідок, перевіряють і дипломи. У виші надсилають запити із проханням підтвердити, чи дійсно в них навчалася така людина.

Зазначають, що в столиці не було офіційних заяв про фальшиві дипломи. Але тепер на роботу в КМДА не беруть людей без повної вищої освіти, а до дипломів вимагають і вкладиші з оцінками.

У головкомі охорони здоров'я заявляють, що діють за наказом МОЗ. "Згідно з постановою МОЗ, медогляди можуть бути платними. Медицина не така багата, щоб безкоштовно оглядати армію тих, хто хоче влаштуватися чиновником. Ціни - згідно з тарифами кожної поліклініки", - сказали нам у головкомі. А ось у своїй районній поліклініці пройти такий медогляд не можна - лікарів не вистачає.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Львівському національному університеті ім. Івана Франка та НУ "Львівська політехніка" виявлено близько півсотні фальшивих дипломів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram