ГоловнаПолітика

Тюремники розповіли, коли можуть відпустити Луценка

Екс-міністр має або осліпнути, або підхопити туберкульоз.

Тюремники розповіли, коли можуть відпустити Луценка
Фото: www.radiosvoboda.org

Державна пенітенціарна служба назвала хвороби, зя яких можливе звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка від відбування покарання.

Помічник глави ДПтСУ Ігор Андрушко в інтерв'ю "Сегодня" прокоментував заяви адвокатів Луценка про те, що його повинні відпустити за станом здоров'я.

"Щоб звільнити його від відбування покарання за станом здоров'я, має бути висновок медиків, що його захворювання - зі списку тих, які можуть передбачати звільнення. Тоді керівництво колонії пише характеристику ув'язненого та подає документи в суд, - сказав він. - Але суд може відмовити ув'язненим у звільненні, враховуючи його особисту характеристику і злочин, за який він сидить".

До хвороб, які є підставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання, відносяться найбільш важкі форми туберкульозу, ВІЛ/СНІД, лепра, онкологія, цукровий діабет, менінгіти вторинні гнійні, абсцеси головного мозку, розсіяний склероз, хвороба Паркінсона, епілепсія, повна сліпота, бронхіальна астма, абсцес легенів, подагра в термінальній стадії.

Нагадаємо, раніше в ДПтСУ заявили, що стан Луценка оцінюється як задовільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram