ГоловнаПолітика

Турчинова, Яценюка і Немирю пустили до Тимошенко

Рішення ухвалено як виняток.

Турчинова, Яценюка і Немирю пустили до Тимошенко
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Державна пенітенціарна служба дозволила лідерам Об'єднаної опозиції Олександрові Турчинову, Арсенієві Яценюку та Григорієві Немирі відвідати екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

Відомство зазначає, що це рішення ухвалено як виняток.

Зважаючи на грубе порушення ув'язненою правил і режимного розпорядку, ігнорування законних вимог Пенітенціарної служби, а також з урахуванням того, що засуджена давно вичерпала ліміт короткострокових побачень, тривалість зустрічі з переліченими особами обмежена, вона триватиме щонайбільше півтора години, зазначає служба.

ДПтС підрахувала, що за весь час перебування Тимошенко в лікарні їй було надано більш ніж 180 дозволів на проведення зустрічей з різними особами, без урахування захисників і медиків.

Окрім того, в повідомленні наголошено, що, відповідно до чинної нормативно-правової бази, надання побачень із засудженими, які проходять курс лікування в стаціонарних умовах, на період лікування припиняється.

Нагадаємо, 28 вересня Пенітенціарна служба відмовила Тимошенко в побаченні з Яценюком, Турчиновим та Немирею. Після цього екс-прем'єрка лягла на підлогу перед входом у її палату на знак протесту.

Пенітенціарна служба, зі свого боку, звинуватила Тимошенко, Турчинова, Яценюка і Немирю у провокаціях під час спроби провести зустріч у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram