ГоловнаПолітика

Оприлюднено світлини легендарної "Хонки" Януковича

Чотириповерховий палац дивує і вартістю оздоблювальних робіт, і несмаком інтер'єру.

У ЗМІ потрапили фотографії, зроблені всередині будинку в "Межигір'ї", в якому зараз живе Президент Віктор Янукович.

Фото: korrespondent.net

Як зазначено в публікації "Української правди", фотографії отримано від людини, яка перебувала всередині палацу на заключному етапі оздоблювальних робіт.

Будинок, у якому зараз мешкає Янукович, - чотириповерховий палац, відомий під назвою "Хонка", збудований з дерев'яного бруса і має чотири рівні.

"Хонка" має чотири рівні. З боку Київського моря там чотири поверхи, з фасаду, що виходить на в'їзд на територію "Межигір'я", - два.

Фото: pravda.com.ua

Найнижчий з усіх - мінус восьмий. Цифра означає, що він розташований на рівні "мінус вісім метрів" з боку фасаду. Фактично це перший поверх з боку Київського моря.

Майже весь цей рівень займає так званий "лицарський зал" Януковича. Це величезне приміщення в лицарському стилі, з фігурами в обмундируванні на повен зріст.

Окрім того, стіни на цьому рівні прикрашають панно з римської мозаїки. Тут розташований і повноцінний приватний кінотеатр Януковича.

На поверх вище - мінус четвертий рівень. Це означає, що він розташований на чотири метри нижче від рівня фасадного входу. Там гостьові кімнати, спальні, санвузли і зал із вітражами.

Фото: www.pravda.com.ua

Далі - нульовий рівень, тобто центральне фойє "Хонка". Головний елемент тут - величезний зал площею понад 200 квадратних метрів, який займає два поверхи. На підлозі - неймовірний паркет складної роботи, величний камін, основа якого з мармуру, а решта - складна різьба по дереву.

Це та грязюка, в якій звикли купатися політикани і популісти, які багато разів були при владі, які багато разів займали різні посади. Але нічого, як люди кажуть, путнього своїми руками в цій країні не зробили. І вони далі продовжують отруювати життя не тільки собі, насолоджуватися цим болем, але і всім іншим, решті, суспільству. Але якщо їм це так приємно, будь ласка, як кажуть, це в їхніх руках. Якщо для них це спосіб життя - жити цим і дихати цим смородом

— Віктор Янукович про публікації про "Межигір'я"

З нульового поверху тридцять сходинок з італійського мармуру ведуть на останній рівень - плюс п'ятий. Це - зона господарів. Тут розташовано дві спальні Януковича з величезними лоджіями, звідки відкривається вид на Київське море.

На плюс п'ятому рівні також є персональна каплиця Януковича з іконостасом із золота, зазначає видання.

За словами джерел, ще в цьому палаці є кімната Януковича, де зберігається його арсенал мисливської зброї.

Усередині будинку домінує деревина від німецької компанії класу люкс "Брюнольд", зокрема ліванський кедр. На об'єкті працювала команда німецьких фахівців, інсталювала спеціальне обладнання, щоб дорогоцінна оздоба не зіпсувалася через просідання будинку. Також усі меблі, виготовлені за спецзамовленням, приїжджали монтувати іноземці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram