ГоловнаПолітика

На Прикарпатті ветеранам УПА підвищили пенсії

Доплата становитиме 500 грн.

На Прикарпатті ветеранам УПА підвищили пенсії
Фото: Дмитрий Алексеенко

Із 2013 року всім ветеранам Організації українських націоналістів - Української повстанської армії в Івано-Франківській області виплачуватимуть щомісячну надбавку до пенсії - 500 гривень.

Як заявив голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, до 70-річчя створення УПА надійшла пропозиція зробити такий своєрідний подарунок і гарантувати, що з 2013 року всі ветерани національно-визвольних рухів будуть у рівних умовах і  отримуватимуть однакову суму доплат - 500 гривень на місяць.

"Цей вантаж - близько 4,5 мільйона гривень розподілити порівну: половину цієї суми закладемо в обласний бюджет 2013 року з тим, щоб із розрахунку 250 гривень на місяць для кожного учасника бойових дій і ветерана дати субвенцію районним і міським бюджетам, а половину цієї суми заберуть районні та міські бюджети , - зазначив Сич.

В Івано-Франківській області ветеранам ОУН-УПА виплачують надбавки до пенсій із місцевих бюджетів із 1996 року. Залежно від фінансових можливостей місцевих бюджетів сума цих виплат була різною в різних районах (в Івано-Франківську - від 50 до 500 гривень). Тому облрада вирішила впорядкувати ці надбавки та виплачувати їх усім ветеранам в однаковому розмірі - 500 гривень щомісяця.

На 1 вересня 2012 року в Івано-Франківській області 738 осіб мають статус ветеранів визвольних рухів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram