ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція подала півмільйона підписів проти Януковича у ВАСУ

Турчинов заявив, що народ перестав боятися влади.

Об'єднана опозиція подала півмільйона підписів проти Януковича у ВАСУ
Фото: www.ukrgazeta.com

Сьогодні вранці лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов подали до Вищого адмінсуду України понад 500 тисяч підписів, зібраних у рамках акції "Україна проти Януковича".

Про це заявив Яценюк, нагадавши, що в середині літа представники Об'єднаної опозиції звернулися до ВАСУ з позовом до Президента Януковича.

"Не вдаючись в юридичні подробиці, скажу, що це за позов. Це позов на брехню: все, що Янукович обіцяв перед президентськими виборами, все не виконано", - заявив Яценюк і додав, що суд узяв до провадження позов, але звернувся до позивачів із постановою, щоб вони розшифрували, що означає "правопорушення і злочини Президента Януковича".

"Ми розшифровуємо суду весь перелік тих злодіянь, які чинний Президент Янукович здійснив щодо України. Коли він ішов на вибори, то обіцяв гідну пенсію, а також не підвищувати пенсійний вік. Він порушив Конституцію і свої обіцянки, коли підписав пенсійну реформу. Коли він ішов на вибори, то обіцяв підвищення заробітних плат і пенсій. Він порушив Конституцію, коли підписав закон про державний бюджет. І так само порушив свої передвиборні обіцянки. Коли він ішов на вибори, то обіцяв відновлення лікарень і шкіл - він закрив 1000 шкіл і 700 лікарень. Він порушив обіцянку і порушив Конституцію. Коли він ішов на вибори, то ще дуже багато чого обіцяв, у підсумку він захопив владу і фактично країна сьогодні перебуває в економічному падінні", - розповів Яценюк.

Він зазначив, що таким чином у своєму позові Об'єднана опозиція та ще 500 тисяч громадян, які своїми підписами підтримали цей позов, вимагають від ВАСУ розглянути позов по суті та викликати Президента до суду для дачі пояснень.

Своєю чергою, Турчинов зауважив, що зібрані підписи сотень тисяч осіб свідчать про те, що вони припинили боятися діючої влади. "Сотні тисяч українців розуміють: так, в Україні сьогодні немає правосуддя, але ми починаємо процес, який рано чи пізно буде завершено, і він закінчиться імпічментом чинного Президента, відновленням правосуддя, відновленням демократії і європейського напрямку нашої країни. Це початок процесу, який матиме крапку", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що Вищий адміністративний суд України готовий розглядати позов опозиції до Президента Віктора Януковича.

16 липня стало відомо, що опозиція звертається до суду з позовом до Президента України Віктора Януковича за присвоєння додаткових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram