ГоловнаПолітика

В Україні побільшає лотерей

Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

В Україні побільшає лотерей
Фото: www.antiglamur.ws

Верховна Рада затвердила закон №8652 "Про державні лотереї в Україні" з урахуванням пропозицій Президента України.

Як повідомляє "Укрінформ", цим документом встановлюються основні принципи державного регулювання лотерейної сфери в Україні та скасовуються обмеження кількості операторів лотерей в Україні.

"За" проголосували 265 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Отже, нова редакція закону скасовує обмеження операторів лотерей, які можуть працювати в Україні. Нагадаємо, що попередня редакція передбачала, що таких операторів може бути п'ять із представництвами в областях.

Окрім того, було ухвалено поправки Президента, згідно з якими скасовується проведення конкурсного відбору операторів.

До того ж, поширення та проведення лотерей через Інтернет буде здійснюватися в рамках безстрокової безкоштовної ліцензії. Для цього оператор повинен мати постійно діючі окремі підрозділи в кожному населеному пункті з чисельністю понад 500 тис. осіб, не менше 5 тис. пунктів розповсюдження і стільки ж терміналів електронної системи прийняття ставок. Останні повинні бути у власності оператора. Крім того, капітал має становити не менш ніж 120 млн грн.

Нагадаємо, 15 серпня Президент використав право вето до закону №8652 "Про державні лотереї в Україні". На думку глави держави, відповідним законом встановлюється надлишкове державне регулювання господарської діяльності оператора державних лотерей, що обмежує конкуренцію у цій сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram