ГоловнаПолітика

ЄСПЛ не може "звільнити" Тимошенко

Погашення судимості може відбутися лише в разі закінчення терміну після відбуття покарання.

ЄСПЛ не може "звільнити" Тимошенко
Фото: www.volynpost.com

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) не може скасувати рішення українського суду, який засудив екс-прем'єра України Юлію Тимошенко до позбавлення волі.

Про це сказав начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, чи може ЄСПЛ скасувати судимість Тимошенко, Фаринник відповів: "У цьому випадку, коли є вирок, який набув чинності і діє, то немає перспектив щодо іншого. І рішення ЄСПЛ не може скасувати рішення нашого суду, який визнав вину людини".

Він пояснив, що, згідно з українським законодавством, погашення судимості може відбутися лише в разі закінчення терміну після відбуття покарання, а також визнання судом невинності цієї особи або в разі помилування людини.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року . Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

ЄСПЛ анонсував публічне слухання за скаргою Тимошенко щодо  взяття її під варту на 28 серпня. Після відкритої частини слухань суд продовжить роботу в закритому режимі. Рішення буде винесено на більш пізньому етапі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram