ГоловнаПолітика

Грузія заперечує участь у війні з Росією українських найманців

Заступник секретаря Радбезу Грузії розповів, чому Слідчий комітет РФ вигадав історію з найманцями.

Грузія заперечує участь у війні з Росією українських найманців
Фото: topwar.ru

Заступник секретаря Ради безпеки Грузії Леван Дучідзе закликає не вірити російським заявам про українських найманців-мародерів.

Як заявив він ZN.UA, Росії доводиться шукати вигадані факти, щоб, як за часів радянської пропаганди, довести всьому світові, що вона не є ініціатором війни в Південній Осетії.

"Коли на початку 1990-х років в Абхазії російські збройні сили бомбардували грузинські села, важко було довести це всьому світу. Але так сталося, що один російський літак упав і розбився, у нас з'явилися докази: ось, будь ласка, російський військовий літак, який відбомбив грузинські позиції і грузинські села. Але тоді від міністра оборони РФ Грачова ми почули, що мовляв, так, літак знайшли, але насправді це грузинський літак, це грузини попередньо його перефарбували в російські кольори, щоб ввести весь світ в оману і підірвати авторитет російських збройних сил", - сказав представник Ради безпеки Грузії.

"Нині ж проблема в них була складнішою: адже не скажеш, що це грузини перефарбувалися, щоб виглядати, як російські солдати. Ось вони і придумали, що це були "українські найманці", які звідкілясь узялися, а потім незрозуміло куди поділися", - зазначив Дучідзе.

"Але треба ж Росії було знайти хоч якесь пояснення, адже, з одного боку, це держава, що претендує, щоб з нею рахувалися, щоб світові проблеми вирішували за її участі, а з іншого - російська армія вторгається на територію суверенної держави з метою усунути там демократично обрану владу, змінити геополітичну орієнтацію, скасувати суверенітет і реальну незалежність, і до того ж ця армія здійснює вбивства, грабує мирних жителів, виносячи все, що під руку потрапить, - старі кросівки, срібні ложки, велосипеди, унітази", - зазначив він.

"Усе це є на фотографіях і відеозаписах, усе це видно. Напевно, комусь за це стало соромно, ніяково, ось вони і вирішили, що треба звалити все на грузинську сторону і, звичайно, на когось ще, кого можна було б видати за російських військовослужбовців. Так і з'явилися "українські найманці", - резюмував заступник секретаря Радбезу Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram