ГоловнаПолітика

Соцінтерн закликає відпустити Тимошенко до виборів

В організації ухвалили резолюцію щодо України.

Соцінтерн закликає відпустити Тимошенко до виборів
Эмблема организации
Фото: ruvr.ru

Всесвітня організація соціалістичних, соціал-демократичних і лейбористських партій Соцінтерн закликає владу України звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко до парламентських виборів.

Про це йдеться в резолюції, що її ухвалив Соцінтерн, до якого входить 161 партія з усього світу, повідомляє сайт Тимошенко.

"В Україні нещодавні дії Президента і влади завдали нищівного удару по демократичних свободах. Лідерів опозиційних партій переслідують із політичних мотивів, було засновано практику перетворення державних інститутів на інструмент політичної помсти, а також почали застосовувати вибіркове правосуддя", - йдеться в документі.

Соцінтерн заявляє про необхідність припинення переходу України до авторитаризму.

"Потрібно припинити це сповзання до авторитаризму та поважати принцип, який полягає в тому, що політичні суперечки повинні вирішуватися демократичними методами на виборах і в парламенті, без застосування політично мотивованого переслідування і маніпулювання судовою системою при розгляді кримінальних справ. Політичних в'язнів, включаючи колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, необхідно звільнити до парламентських виборів, які відбудуться восени 2012 року, що дозволить провести відкриту конкурентну кампанію", - наголошено в резолюції.

Нагадаємо, Тимошенко вже рік перебуває в тюремному ув'язненні. У день річниці її арешту однопартійці принесли в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові 365 троянд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram