ГоловнаПолітика

Коморовський не вважає, що мусить бути посередником між Януковичем і Тимошенко

Президент Польщі дивиться на майбутнє України як на виклик геостратегічного значення.

Коморовський не вважає, що мусить бути посередником між Януковичем і Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв'ю тижневику Wprost заявив, що вважає недоцільним модерувати діалог між владою й опозицією в Україні.

Журналіст зазначив, що видання має інформацію про те, що Коморовський отримав пропозицію вести переговори між табором президента Віктора Януковича й екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, однак голова польської держави не прийняв цієї пропозиції так само, як і польський уряд, повідомляє його прес-служба.

"Слід приймати пропозиції, які реальні для втілення, а також ті, які мають імовірність успіху. Щоб у чомусь бути посередником, потрібно мати дві сторони, які надаються до розмов. А в Україні такого немає. У багатьох питаннях регулятором є осінні вибори", - прокоментував це питання Коморовський.

Також польський президент не вважає, що у відносинах з Україною Польща не була успішною, оскільки Україна все ж демонструє певний прогрес.

"Є значний прогрес. Україна зміцнила свою суверенність і почуття національної свідомості. Нинішня влада завершила переговори в питанні, яке недавно здавався мрією - Угода про асоціацію з ЄС. Є очевидні перешкоди і слабкості, до них я зараховую справу Тимошенко, але на майбутнє України я намагаюся дивитися як на виклик геостратегічного значення", - наголосив президент.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Броніслав Коморовський закликав Віктора Януковича знайти спосіб вирішення справи екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram